Iiris (Nineth Iiris-Lilja)

 

Iiris KoiraNetissä

 

Iiris (Nineth Iiris-Lilja) on koiralaumamme rautarouva ja toimii Terran ohessa lauman päällikkönä. Iiris on syntynyt jo vuonna 2005 ja on pitkään ollut jo seniorikoiran asemassa. 

Iiris on luonteeltaan aina ollut itsenäinen ja vahva. Iirikseltä ei myöskään koskaan ole puuttunut oma-aloitteisuutta, kun on ollut herkuista kyse. 

Iiris on griffon kasvatukseni kantanarttu. Iiriksellä on ollut kolme pentuetta ja yhteensä 14 jälkeläistä. Pikkukoiraksi kaksi kuuden pentueen pentuetta kertoo hyvästä lisääntymiskyvystä. Iiris on aina ollut perusterve ja se on ollut erittäin hyvä emo pennuilleen. Iiriksen jälkeläiset ovat todella reippaita luonteeltaan, syvän mustan ja punaisen värisiä sekä terveitä ja pitkäikäisiä. Kasvattajana ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen. 

Iiriksen kanssa yritimme nuorempana aloittaa näyttelyuraa, mutta Iiris ei tykännyt siitä hommasta lainkaan, joten näyttelykehät saivat jäädä. Iiris on kaikista tyytyväisin kun saa olla kotona sohvan nurkassa ja voi valita itse lähteäkö lenkille vai ei.