Terran ja Morriksen pennut (2 urosta ja 4 narttua) ovat syntyneet 26.2.2019. Pennut etsivät harrastavia koteja!

Odotamme pentuja yhdistelmästä Terra (HK2, EK1 Blue-Beacon Beata of Golden Eye)  x Morris (BH Pikipaimenen Tähtivaeltaja). 

Sukusiitosprosentti 8:n sukupolven mukaan on 0,15%.

 

Terra on astutettu viikolla 52. Odotamme pentueen syntyvän helmikuun lopulla ja pennut ovat luovutusikäisiä pääsiäisenä 2019.

 

Terrasta voit lukea kotisivujen kohdasta aussiet Terra. 

 

Pikipaimenen Tähtivaeltaja eli tuttavallisemmin Morris valikoitui Terran sulhoksi, koska se on Terran tavoin avoin, tasapainonen ja ihmisrakas koira. Morris on raamikas uros ja toivoisin, että pennuista tulisi riittävän isoja PK-lajeihin. Morriksen energisyys ja työskentelymotivaatio tekivät minuun vaikutuksen.

 

Morriksen sukutaulu on kiinnostava. Morriksen isä Köpi (Ghosteye's Full of Action) on haun ja jäljen käyttövalio. Lisäksi Morriksen isän isä Voys (Crofter Holding's Derringer) on Ascan paimennusvalio. Morriksen emä Emma (Patchcoat Unice) on nopea agilitykoira. Morriksen siskokoirat ovat nopeita agilitykoiria ja menestyneet agilityssa.

 

Terran isä Zoom (Windmill's Need for Speed) on Ascan paimennusvalio. Lisäksi Terran emän sisko Lilla (Ardiente Pequena Joya), emän äiti Mini (Crofter Holding's Mi Hija Ardiente) sekä emän isä Väksy (Justus Fin Wag To Ardiente) ovat Ascan paimennusvalioita. Terran emän sisaruksista Naava, Kina ja Jerri ovat agility- ja hyppyvalioita. Myös Terran sisarukset pinkovat kovaa agilityradoilla.

Morris on Pikipaimenen kennelin kasvatti.  Pikipaimenen kennelin blogi

 

Morriksen omistaa Outi Santaholma. Morris asuu Oulussa. Morris on väriltään  punainen valkoisin ja tan -merkein ja töpöhäntäinen. Morriksen strategiset mitat ovat paino 25 kg ja korkeus 55cm.

 

Tässä Outin kirjoittama kuvaus Morriksesta:

Morris on avoin, vilkas, arjessa helppo ja kotona rauhallinen koira. Harrastuksissa puolestaan säpäkkä, hyvin motivoitunut ja nopea. Vilkkaus kuitenkin tulee jossain määrin esiin häiriöherkkyynä, minkä kanssa on joutunut tekemään töitä opettelemalla keskittymistä. Ei ääniherkkyyttä arjessa tai harrastuksissa.  

 

Ykköslajina pk-haku, lisäksi treenataan tokoa. Paimennusta on treenattu pienimuotoisesti lampailla. Nuorempana tehty myös agilityn alkeita. Onpa käytynä nose workin ja dobonkin lyhytkurssit.  

 

Morriksen terveys:

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Geenitestit: MDR1: Normal, PRA-prcd: Normal, DM: Normal

Koska molemmat vanhemmat ovat punaisia väriltään, niin pennut tulevat myös olemaan punaisia. Pentueen vanhempiin voit halutessasi käydä tutustumassa ottamalla Railaan yhteyttä.    

 

Yhdistelmästä odotamme työlinjaisia monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia  australianpaimenkoiria. Pennuille etsitään aktiivisia ja harrastavia koteja.   

 

Lisätietoja ja pentuetiedustelut:

Raila Viljamaa raila.viljamaa@gmail.com tai p.040 501 4048 (klo.17.00 jälkeen)